torstai 27. elokuuta 2015

Pyöräily

Tänään sen tein! 44,5 km Kauhavalle mummolaan. Aikaa meni näissä mäettömissä maastoissa 2:42:40 Keskinopeus 16,2 km/h. Näihin lukuihin sisälty pari lyhyttä juomataukoa ja pidemmille kolmelle tauoille pysäytin mittarin. Matkalla oli yksi suhteellisen pitkä hiekkatieosuus, joka oli melkoista täryytystä. Tämän reissun tein omalla 7 vaihteisella, joten uusi jopo on edelleen korkkaamatta. Taputan itseäni olalle hyvästä suorituksesta.

Matka oli täynnä aistielämyksiä. Sää alkoi aurinkoisena ja muuttui pikku hiljaa pilvisemmaksi, mutta ei ehtinyt sateiseksi ennen kuin olin perille. Lopulta sade alkoi vasta kotimatkalla, kun Mikko ajoi meidät kotiin. Hajut maaseudulla myös vuorottelivat. Vilja ja olki tuoksuivat välissä todella ihanasti ja eläinsuojien kohdalla sai miettiä, mitä eläimiä missäkin on. Enköhän niiden hajut ole aika hyvin oppinut. Lisäksi nautin suunnattomasti pientareiden kukkaloistosta. Täällä saunakukka valtaa tilaa, mutta lupiinia ei juuri ole missään. Oikeastaan vasta Lapualla oli ensimmäinen kunnon lupiiniesiintymä. Keski-Suomessa kyseiset pientareet olisivat olleet täynnä ruskeiksi kuivahtaneita lupiinin varsia palkoineen tai palkojen jämineen. Jos en olisi kuunnellut musiikkia ajaessani, niin olisin varmaan kuullut myös heinäsirkkoja ja vähintään pyörän renkaiden äänen. Kolme kurkeakin näin. Mutta Suo, Sorja ja Serj Tankian olivat aivan hyvää matkaseuraa.

Mikkoa olin ohjeistanut hieman ajattelemattomasti, joten hän seikkaili aika paljon ylimääräistä autolla. Kohtasimme siis vain kerran ja sitten hän karkasi jäätelölle Kauhavan keskustaan.

Ikävin yllätys oli kotona, jossa kissanpissan haju on aivan valtaisa tällä hetkellä. Mikko jo uhkailee Nöpöliiniä lähdöllä. Itse en ole pystynyt paikallistamaan hajulähdettä. Ja voisin kuvitella, ettei neljän kuukauden ikäinen kissa vielä merkkaile reviiriäkään... Hiekkalatikko haisee ja täytynee yrittää taas uutta kissanhiekkaa. Luin pitkän pätkän kissanhiekka keskustelua ja sieltä sain aika monta hyvää vinkkiä, mutta ei kai auta kuin kokeilla mikä sopii meidän neidille.

3 kommenttia:

  1. Heippa, ajattelin kommentoida jo edelliseen, mutta jotenkin arastelen aina. Mutta siitä kissanpissasta, tuon ikäinen ei tosiaan merkkaile vielä, joten jos pissailee vessan ulkopuolelle, saattaa olla merkki siitä että on kipeä. Kissa on tosi puhdas eläin nimittäin.

    Meillä on yrityksen ja erehdyksen kautta alettu käyttää paakkuuntuvaa valkoista hiekkaa (tosin ei pirkkaa koska se pölisee) yhdistettynä hajua syöviin kristalleihin. Ehkä n. suhteessa 60/40..? Paakkuuntuvaa tulee siis enemmän. Meillä myös vessa siivotaan joka ilta, pienessä kämpässä kun hajukin nousee nopeammin nenään. Ne tuoksuhiekat haisee melkeinpä enemmän ällöttävältä kuin ne kissan tuotokset, ja yhdistettynä tuotoksiin vieläkin hirveämmältä, joten niitä en suosittele.

    Toivottavasti ongelma ratkeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt kristallihiekka laatikossa. Mietin myös tuota sekoittamista, mutta jäin miettimään meneekö siinä molempien hyvät ominaisuudet, kun toinen on paakkuuntuva ja toinen on paakkuuntumaton. Meillä myös on pieni asunto, joten haju haitta on helposti todella voimakas.

      Poista
  2. Hieno saavutus! Ihanaa kun pyöräily onnistui!

    VastaaPoista