tiistai 9. kesäkuuta 2015

5. kuuri, 2. päivä

Aamu oli todella takkuinen myöhäisen Helsingistä paluun ja siitä johtuneen vielä myöhäisemmän nukkumaan menon vuoksi. Kellon soidessa seitsemältä teki vain mieli kääntää kylkeä, mutta saatiin kuin saatiinkin Iida suunnilleen ajoissa hoitoon.

Äidin hyvässä hoidossa sain aamupalan valmiina ja luin sitä syödessäni Hesarin kuukausiliitteestä artikkelin sääskistä, johon oli haastateltu opiskelututtavaani Jukka Salmelaa. Lopulta pääsin takaisin petiin saakka, mutta yllättäen nukahtaminen ei ollutkaan aivan niin helppoa. Aamupäivä meni siis torkkuessa ja nukkuessa ja iltapäivä touhuillessa ainakin välillä. Kirjoitin edellisen tekstin Helsingin reissusta, haimme huutavan kakaran hoidosta (tultiin kuulemma liian aikaisin), ripustin pyykejä kuivamaan ja setvin kuivia vaatteita oikeisiin paikkoihin, pakkasin jätepaperia keräykseen vietäväksi ja kävin äidin kanssa kaupassa.

Iidalla sen sijaan oli ihana ilta Hanna-kummin kanssa. He maalasivat vesiväreillä nurmikolla ja keräilivät aarteita esim. viime vuotisia ruusunkiulukoita ja maahan pudonneita omena- ja kirsikkapuun kukkien terälehtiä.


Iitu sai vielä yllätyspussukan Hannalta, jossa oli tarroja, lakupötkö ja tikkari. Lupasin Iidalle iltapalan jälkeen toisen karkeista. Neiti söi leivän ja vesimeloonia valtaisalla vauhdilla odottaen lakuansa ja onnellisena aloitti syömään sitä. Parin sentin pätkän syötyään totesi, että "tämä on makeaa" ja säästi loput myöhemmäksi. Onneksi emme ole onnistuneet vielä hemmottelemaan lasta pilalle tältä osin.

Ollakseen sytopäivä, tänään on mennyt aivan hyvin. Yhtään enempää en kyllä olisi touhua jaksanut, joten mistään lyhyistäkään lenkeistä ei olisi voinut haaveillakaan. Mutta vielä kolme päivää tätä kuuria jäljellä, joten täytyy yrittää muistaa ottaa rauhallisesti.

Tässä vielä valmis yhteinen taideteos.


2 kommenttia:

  1. Oli kyllä tosi mukava ilta Iitun kanssa. Iitu oli taitava värien käytössään. Tuohan lähti liikkeelle siitä, että tuossa vasemmalla yläkulmassa on vaaleanpunanen auto. Sen vieressä on puun juuri ja luonnollisesti se puu rakentuu siitä sitten runkoineen ja oksistoineen. Puun oksat ja latva ovat siis tuossa oranssilla oikeassa alanurkassa. Joku voisi siis kommentoida, että teoksemme on tuossa väärinpäin (alareuna ylhäällä), mutta minä en rohkene sellaista tulkintaa vetää. Iitulta voi kysyä miten asia on. :) On myös hauska kuulla, että makea ei maistunut kerralla. Naurattaa. Niin on meilläkin tyttöjen säästämiä nykerrettyjä makeisia kaapissa lojumassa. Hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas harmi, että kuva meni väärin päin. Iitulla ei ollut mahdollisuutta vaikuttaa, kun oli nukkumaanmeno puuhissa, kun otin kuvan ja käsittelin koneella. Olisihan minunkin pitänyt ymmärtää noin selkeästä puusta teoksen suunta. Hieno se on kuitenkin.

      Meillä on myös lähes kaikki trullituskarkit vielä kaapissa, kun neiti ei osaa pyytää niitä, eikä viitsi tyrkyttää. Iitu selvästi tykkää enemmän leivonnaisista kuin karkista.

      Poista