tiistai 10. helmikuuta 2015

Ensi yöksi takaisin makkariin

Tänään siirsimme patjani takaisin makuuhuoneeseen. Kokeillaan nyt ainakin, onnistuisiko nukkuminen näin. Yöt ainakin ovat parantuneet siihen malliin, että kokeilun uskaltaa tehdä. Hieman järjesteltiin sänkyjä uudelleen niin, että pääsen könyämään paremmin sängystä pois ja samalla jouduttiin kääntämään Iidankin sänkyä. Onneksi Iidasta uusi järjestys oli vain hieno.

Aamusta käytiin kävelyllä aivan mukavassa säässä vielä. Kävelyn aikana tuuli yltyi ja taivas muuttui harmaammaksi ja harmaammaksi, joten ajankohta ainakin oli juuri oikea. Matkaa kertyi 1,9 km ja askeleita 2666, mutta hieman aiempia kävelyitä lyhyempi matka oli nyt valinta, koska tänään oli paljon asioita hoidettavaksi iltapäivästä. Sairaalalla otettiin sydänkäyrää ja verinäytteet. 7 eri asiaa tutkivat verestä, eikä mulla ole mitään tietoa mitä tutkivat. Lyhenteet ja koodit kyllä löytyvät, mutta eihän niistä ymmärrä. Saati tietoa siitä, minkälaisia viitearvoja niihin liittyy. Täytyy huomenna kysyä kun on ajat lääkärille ja sairaanhoitajalle. Netistä varmaan löytyisi tietoa, mutta ei kovin helposti. Yritin vähän etsiskellä.

Eilinen pohdinta naaman kaventumisesta, taitaa sittenkin olla vain toiveunta. Ainakin aamulla puntari näytti edelleen 10 - 12 lisäkiloa. Toki desi nestettä naamasta pois saattaa näkyäkin toisin kuin mahasta. En ole aiemmin myöskän kiinnittänyt huomiota valtavaan turvotukseen niska-hartia seudulla. Aivan älytön kyttyrä. Ei ihme jos paikat menevät jumiin helposti.

Yksi asia, josta olen iloinnut suunnattomasti viime aikoina, on edelleen hengissä oleva joulutähti. Se on pian ollut kaksi kuukautta ilahduttamassa ja on aloittanut kasvattamaan uusia lehtiäkin. En koskaan ennemmin ole saanut pidettyä joulutähteä edes kuukautta hengissä. Sen sijaan atsalea koki kohtalonsa pari viikkoa sitten ja joutui roskiin. Sen rinnalla olleen havukasvin siirsin pienempään purkkiin ja yritän sitä pitää hengissä. 

Tänään löysin mielenkiintoisen raakaruokablogin, jonka pito tosin oli jo loppunut. Ainakin sen sieltä sain irti, että jos todella haluaisi pH-tasapainonsa kuntoon, niin täysraakaruualle pitäisi siirtyä ja sitä kautta vegaaniksi. Ehkäpä tässä on sitten pohdittava sitä, mitä haluan. Tällä hetkellä tuntuu, että kaikesta muusta voisin luopua paitsi kalasta. Muut lihatuotteet, kananmunat, maitotuotteet, leipä ja kypsennetyt vihannekset voisin jättääkin pois. Ehkä vähän kieroutunutta. Miksi juuri kala tuntuu siltä. Ehkäpä olen aivopesty kalan terveellisyydestä ja alitajuntani ei suostu luopumaan tästä käsityksestä. Tottumiskysymyksistähän tämä ensisijaisesti on kiinni joka tapauksessa. Pitäisi vain heittäytyä ja uskoa siihen, että raakaruualla pärjää aivan hyvin. toki se tarkoittaisi sitä, että tekisin sitten yhtä ruokaa itselleni ja toista muulle perheelle. Mutta tällä hetkellä itselläni taitaa olla se painavin syy, miksi muuttaa ruokavaliota radikaalisti.

Toinen asia, johon kiinnitin huomiota blogissa olleessa ruokapäiväkirjassa koski ruokamääriä, joita kirjoittaja söi. Aterioita päivässä oli 4 - 5 ja yhdellä aterialla saattoi olla esim 8 - 10 banaania ja marjoja tai kilo vesimeloonia... Onko ihme jos mulla on ollut nälkä viime päivinä. Edes mielestäni valtaisa kasa hedelmiä iltapalaksi ei pääse lähellekään tuota. Saati aamupäivästä syödyt annokset, jotka ovat olleet todella paljon pienempiä. Ehkäpä täytyykin kasa hedelmiä siirtää alkupäivään ja illasta puputtaa sitten puoli kiloa kaalia ja muuta kevyempää ennen nukkumaan menoa. Smoothieitakin voisi tehdä enemmän. No tänään tankkasin ruualla kalapullia ja höyrytettyjä kaaleja salaatin kanssa sen verran paljon, että nälkä ei ole vielä päässyt yllättämään. Ehkä nälkä on myös jollain tavoin psykologinen juttu ja tänään kun söin enemmän itselleni "normaalia ruokaa", tuntuu heti ravitummalta.

Raakaruokasivustoja löytyy netistä paljon, joten ruokaohjeita ja muuta mielenkiintoista voi lukea niin paljon kun vain pää ja selkä kestää olla koneella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti