perjantai 13. helmikuuta 2015

Porkkana on syövän kuninkaita!

Tänään hain postista uuden mehukirjani. Päivä on ollut niin täynnä ohjelmaa, etten ole ehtinyt siihen juurikaan tutustua. Silmiini osui aivan nopealla katselulla kuitenkin, että porkkanan ohella parsakaali on todettu suojaavan parhaiten syöpää vastaan ja porkkanaa tituleerattiin aivan syövän kuninkaaksi! Lisäksi jossain alustavissa tutkimuksissa tuoreen ananaksen ainesosien on todettu tahostavan elimistön puolustusreaktioita syöpäsoluja vastaan. Yllättäen Mikon ja mun tuoremehussa oli tänään porkkanaa ja ananasta ja omaani linkosin vielä parsakaalia ja tietenkin lisäsin vehnänorasjauhetta. Tuoretta ananasta varmaan tulee nyt ostettua aika paljon. Kirja kyllä vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että siihen täytyy oikeasti perehtyä rauhassa. Olisikohan tämä jopa semmoinen alleviivattava opiskeltava kirja... Ehkei kuitenkaan. Tosin jos jotain oleellista löytää, on se hankala löytää uudelleen ilman jotain merkintöjä. Hukkasin nimittäin jo parsakaalia koskevan maininnan...

Tänään olen viettänyt aikaa Sorjan tilien kanssa toiminnantarkastajan ominaisuudessa. Aika mukavaa puuhaa pitkästä aikaa. Tuntuu jotenkin niin normaalilta pyörittää paperilta. Olo ei tuntunut yhtään sairaalta, kun oli muutakin ajateltavaa. 

Tietenkin tänään kokeiltiin myös raakaruokaa. Yritin tehdä kirjassa hyviltä näyttäviä herkkupalleroita ystävänpäiväksi (seesaminsiemen pohjaisia) ja tietenkin heti tupla-annoksena. Ikävä kyllä maku ei kuitenkaan vastannut millään lailla odotuksia, joten nyt niitä on sitten pakkasessa kolme rasiallista odottamassa valtaisaa herkuttelukaipuuta, johon vähän huonompikin herkku käy. Toisaalta mulla on mielessä jo pari muutosta reseptiin, jotka toivottavasti auttavat jonkin verran. Eli uutta kokeilua kehiin yhdellä annoksella.



Käytiin kävelyllä jäisillä, mutta hiekotetuilla kävelyteillä. Saldoksi tuli 2,4 km ja 3350 askelta. Lisäksi käytiin Prismassa hakemassa uusi tehosekoitin ja samalla apteekissa ekat myrkyt odottamaan maanantaita. En mitannut matkaa reissulta, mutta kyllähän sieltä aina askelia tulee. Keppijumppaa olen tehnyt jonkin verran. Selkä on aivan sökönä oikealta lavan takaa. Ei olekaan pitkään aikaan ollut tässä kunnossa... 

6 kommenttia:

  1. Mulla melko samannäköinen setti pakkasessa. :) Ne pallerot on syöny tattaria, raakasuklaatajauhetta, hunajaa jne. Meni pakkaseen kylläkin vain siitä syystä, etten söisi heti kaikkia. .... mehucombot kuulostaa kyllä tosi hyvältä.

    Toivottavasti kroppa kestää hyvin ensi viikon lääkkeet. Välillä saa sitten vähän huoahtaa. Kerrohan jossain vaiheessa mitä töistä sanottiin saikun kestoon.
    Heta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattarista olisikin tullut parempaa ja osa carob-jauheesta täytyy korvata raakaa kaakaojauhetta. Seesaminsiemenjauheesta osan tai kaikki voisi korvata kookosjauheella. Ei kun uutta satsaa kokeiluun.

      Poista
  2. Me saatiin joulutuomisina pikkuvelin tyttöystävän tekemiä raakaherkkuja - veti kyllä hyvin vertoja konvehdeille. Mut on tuo työläs ja erilainen maailma, mut tosi hienoa, et oot jaksanut siihen sukeltaa - ei voi olla muuta ku hyötyä.

    Tsemppiä ensi viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukellettu on ja nyt haen balanssia ja sitä kuinka pitkälle haluan oikeasti mennä. Kivaa, mutta työlästä tämä on. Ehkä yritän kuitenkin pitää keitettyjä asioita enemmän mukana kuin tiukimpina hetkinäni. Spelttiäkin olen alkanut miettiä silloin tällöin syötäväksi. Mutta jos parikin täysin raakaa - ateriaa päivässä ja parilla muulla jotain kypsennettyä raa'an lisäksi, niin ei huonosti mene.

      Poista
  3. Hei, kuulostaa että teillä oli mukava päivä. Me missattiin tänään intialaiset häät. Oon vuoteen omana. Poskiontelotulehdus on valloillaan. Harmitti kovasti, kun olin teettänyt uuden sarin aivan tätä tilannetta varten - tosin kankaan sain lahjaksi. Joka tapauksessa, oikein hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  4. Hyvää ystävänpäivää! *Halauksia*

    VastaaPoista