torstai 12. helmikuuta 2015

Iituli kotona sairastamassa

Meillä on ollut tänään varis kotona. Jo eilen illalla Iidan ääni alkoi mennä, mutta ajateltiin, että hän vain kulutti äänensä komentaessaan mummoa, joka oli illan leikkimässä. Olisihan pitänyt muistaa, ettei lapsen ääni "kulu" samalla lailla kuin aikuisen. Aamulla ääntä ei kuitenkaan ollut käytännössä lainkaan, joten Iituli sai jäädä kotiin kuntoutumaan. Kun Iidaa ei voinut viedä pihalle, niin tuli itsellekin luonnollisesti taukopäivä kävelyistä. Jäi kyllä kaikki muukin suunniteltu tekemättä. Vähän keppijumppaa ja ruuanlaittoa kuului toki päivään ja katsottiin Iidan kanssa Disneyn Liisa Ihmemaassa. Jo oli outo. Toki tarina oli tuttu, mutta Disneyn versio oli kyllä melkoisen sekava kaiken sähellyksen kera. Katsottiin myös Kaunotarta ja Kulkuria, joka oli paljon enemmän omaan makuuni, mutta potilaan keskittymiskyky ei enää illasta riittänyt siihen loppuun saakka.

Kokeilin tänään lehtikaalisalaattia, johon laitettiin avokadoa, sitruunaa ja tuoreita yrttejä. Sen verran hitaasti sulavaa ruokaa, että täytti hyvin pitkäksi aikaa. Ehkä annoskin oli hieman yliampuva, mutta periaatteessa yhden annoksen ohjeen mukaan tein sen. Ei annoskoostakaan voi tietää ennen kuin on kokeillut. Ehkäpäseuraava lehtikaalikokeilu on johonkin viermiksiin sekoittaminen. Kyseessä on kuitenkin todella kuituinen raaka-aine, joten salaatissa sen pureskeluun meni ikuisuus ja silti sulavuuden kannalta hienonnus jäi luultavasti liian vähäiseksi.

Porkkanamehua olen tehnyt nyt joka päivä mehulingon saatuani. Tänään sekotin mukaan omenaa ja hyvää tuli. Itselleni olen sekoittanut sekaan vehnänorasjauhetta, jonka maku peittyy loistavasti tuoreeseen mehuun. Ikävä kyllä aamupuuroa sekoittaessani pari viikkoa meillä ollut vaihtoblenderi lopetti kokonaan yhteistyönsä. Eipä voi kovin hyvää arvosanaa kyseisetä masiinasta antaa. Nyt olen sitten katsellut vaihtoehdoksi Kenwoodiin lisäosatehosekoitinta. Ainakaan ei tehojen iptäisi loppua kesken ja kannukin olisi suurempi. Huomenaamulla kaikki siis syövät kiltisti keitettyä aamupuuroa, kun en pysty tekemään itselleni mitään sörsseleitä. Ei tosin olisi enää hirssiäkään eikä idätettyä tattariakaan...

Tänään oli postiin tullut Mehukas-kirja, mutta ei päästy hakemaan sitä potilaan vuoksi. Muutenkaan Mikko ei ole innostunut lähtemään minnekään sekä Iidan että minun kanssani. Jännittää raukka niin kovaa, jos jotain sattuu. Esimerkiksi saan epilepsiakohtauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti