tiistai 24. helmikuuta 2015

Kirjahylly siivottu, ainakin osittain

Me ollaan pitkään Mikon kanssa suunniteltu kirjahyllyn siivoamista, jotta Iidan tavaroita saataisiin sinne paremmin ja enemmän. Kirjahylly sijaitsee toisessa makkarissa, johon on yritetty pikku hiljaa siirtää Iidan leluja hieman huonolla menestyksellä. Onhan se toki ahtaampi leikkipaikka kuin olohuone. Kirjahylly saatiin siivottua, mutta Iida ei saanut lisää tilaa hyllyiltä. Täytyy jatkaa työn suunnittelua. Meille on kertynyt niin paljon kirjoja ja ainakin minä olen todella huono luopumaan yhtään mistään, joten helposti tilan raivaaminen ei suju. Hamsteri mikä hamsteri.

Iida heräsi ja nousi tänä aamuna jo ennen kuutta. Toivottavasti huomenaamulla tyttö nukkuisi pidempään, sillä hoitoaamuna on todella tympeä nousta niin aikaisin, kun hoitoon voi viedä vasta lähempänä kahdeksaa. Tietenkään ennen kuutta ei viitsisi nousta vapaapäivänäkään. Vapaapäivänä ei vain tarvitse odotella hoitoon lähtöä ja yrittää selittää, että hoidossa on sitten aamupuuro, kun toinen pyytelee aamupalaa. Jotain pienempää annoin tänään nälkäiselle, mutta ei se aivan täyden aamupalan veroista tietenkään ole.

Aamulekki jäi tänään 2,7 km, koska mun jalat olivat niin väsyneet eilisestä. Sää oli myös todella inhoittavan kostea ja viimainen. Muutenkin oli ilmeisesti aika rankka päivä lenkin, siivoamisen, kokkauksen ja suihkussa käynnin vuoksi, sillä illan mittaan on tullut kaksi nykinykikohtausta ja edelleen naama on hieman puutunut, joten ei olisi ihme jos kolmaskin vielä ilmestyisi. Huomenna on varmaan syytä pitää taukopäivä kävelyistä. Onneksi mulla olisikin vähän paperihommia, joihin on hyvä varata vähän aikaa. Ja voisihan sitä taas vähän keppijumpata. Miksei sisäjumpata muutenkin. Yllättäen keppijumppa on vähän jäänyt kun akuutin tuntuiset jumit ovat helpottaneet hartioiden nestekyttyrästä huolimatta.

Tänään olen yrittänyt tehdä smoothieita, jotka olisivat sopivan kokoisia yhdelle henkilölle. Voisi sanoa, että alan lähestyä tavoitetta. Eilisestä vihermoothiesta tein Mikolle version, johon laitoin 1 banaanin, 1 kiivin, 1 avokadon, 1 kourallisen pinaatinlehtiä ja omenamehua. Siitä tuli kirpeämpää, mutta hyvän makuista ja annos oli inhimmillisempi. Oma vihersmoothieni oli taas jälleen sarjassa haastavampia. Laitan tähän sen reseptin ihan vain esimerkkinä siitä, minkälaisia tököttejä voi tehdä. Maku oli hyvin mausteinen, mutta ok. Ehkä mössöön tuli lievää katkeruutta seisottuaan. Tietenkin omiin mössöihini lisään vielä vehnänorasjauhetta, solmuleväjauhetta ja spirulinalevää, jotka tuovat omat arominsa (ei aina niin hyvät). Terveellistä tämä ainakin on, jolloin suhtaudun näihin vakavasti ja ehkä sen tajuaminen auttaa myös hieman syömisessä silloin kun tulee tehtyä pahempia versioita vihersmoothieista.

Mehustetaan:
pätkä kurkkua
2 varsisellerin vartta
1 sitruuna
pala tuoretta inkivääriä
valkosipulin kynsi

Laitetaan mehun kanssa tehosekoittimeen
3-4 lehtikaalin lehteä
kourallinen rukolaa
avokado
tomaatti
reippaasti kurkumaa
suolaa
mustapippuria
cayannepippuria

Olen tänään lueskellut eilen lainaamaani kirjaa ja sen mukaan kaalit, soija ja vihreä tee ovat parhaita syövän ehkäisyssä eikä porkkanaa noteerattu kovinkaan korkealle. Tuntuu, että tieto on todella ristiriitaista ja ainoa yhteinen tekijä on maininta läsimaisen nykyruokakulttuurin (paljon sokereita, valkaistuja vehnäjauhoja, eikä paljoakaan kasviksia) vaarallisuudesta terveydelle. Ehkäpä paras ohje on syödä monipuolisesti ja runsaasti kasviksia ja välttää niiden ylikypsentämistä. Joten raaka on varmaankin parasta.

Mikolle on tulossa vielä tänään pelikaveri meille, joten siirryn nyt pikaisesti laittelemaan iltapalaani ja katsomaan vähän ruotsalaista dekkaria. Täytyyhän mun päästä ajoissa nukkumaan, jos Iida päättäkin nousta kukonlaulun aikaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti