sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Lähtövalmisteluita

Nyt alkaa kaikki olla siinä mallissa, että huomenna voidaan lähteä ajamaan seitsemän aikaan aamulla kohti Turkua. Tavarat ovat suunnilleen pakattu, kotiin voi tulla perjantaina (eli on siivottu edes jonkin verran) ja ipana on mummolla hyvässä hoidossa. Vielä pitää täyttää lääkedosetti ja tehdä aamupala valmiiksi mukaan otettavaksi autoon ja toki vielä jotain tavaroitakin uupu kimpsuista ja kampsuista.

Eilen illalla olo alkoi muuttua melko epämääräiseksi, joten pääsyi ottamaan rauhoittavan  ja aika pian perään melatoniinia nukkumiseen. Nukuin melkoisen hyvin ja taas sai nukkua kahdeksaan. Aamu otettiin Iidan kanssa hitaasti. Mietin olisiko epämääräinen olo johtunut ihan siitä, että makasin niin paljon eilen, enkä yhtään käynyt ulkona. Tänään auringon paisteesa oli hyvä käydä tekemässä taas 3,5 km lenkki. Tuo lenkkipituus tuntuu melko hyvältä. Sen jaksaa hyvin ja sen jälkeenkin jaksaisi vielä jatkaa. Toki välillä olisi varmasti hyvä tehdä yksi pidempikin lenkki jälleen. Ehkä sitten kesäkuussa ennen seuraavaa sytokuuria täytyy yrittää, joten äiree tai Hanna voi varautua tähän. Yksin kun en uskalla niin pitkää vielä tehdä.

Tänään ihailtiin punatulkkuja. Kaksi herraa ja yksi rouva telmivät meidän olkkarin ikkunan edessä ja söivät amppeliorvokin kukkia. Muutaman kerran herrat kävivät isottelemassa lähes ikkunassa kiinni luultavasti omalle peilikuvalleen.


Meidän Perhe -lehdessä oli juttua mobiililaitteiden käytöstä ja se sai minut ajattelemaan meidän perheen käyttäytymistä. Itse olen jatkuvasti nenä kiinni kännykässä ja Mikko taas viettää paljon aikaa tablettinsa kanssa. Puhuimme, että voisi olla jo nyt laatia säännöt siitä milloin noihin laitteisiin ei kosketa, jolloin säännöt olisivat vanhemmilla jo käytössä, kun Iida vuosien kuluttua saa oman kännykän.

Huomenna tosiaan lähdemme 5 päivän aivosyöpäpotilaiden sopeutumiskurssille. Kaikenlaisia keskusteluja ja ryhmätoimintaa siellä kai pitäisi olla. Tarkkaa ohjelmaa emme ole saaneet ennakkoon, joten hieman jännittää. Toivoisin myös, että paikalla olisi joku suunnilleen meidän ikäinenkin pariskunta, jotta elämäntilanteet kohtaisivat paremmin. Aion ottaa kurssin myös lomasta sosiaalisesta mediasta, joten pidän puhelinta luultavasti pääasiassa kiinni. Tavoite on, että katson viestit, sähköpostit ja yksityisviestit vain kerran päivässä ja vastaan reagointia vaativiin. Myöskään tätä blogia en aio siellä kirjoittaa. Katsotaan sitten koska seuraava päiväkirja merkintä ilmestyy. Muutenkin luulen, että kesän aikana en tule kovinkaan tiuhaan päivittelemään blogia. Tai katsotaan nyt miten se menee.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti teillä on hyvä reissu! Antoisia keskusteluja ja rentouttavaa tekemistä toivotellen, Heta

    VastaaPoista
  2. Hei kurssilainen,
    taidan olla tullut vähän riippuvaiseksi blogistasi, kun käyn katsomassa varmuuden vuoksi, onko Turusta tullut kuulumisia. Suon kuitenkin sinulle sydämestäni vapauden tämän päivittämisestä.
    Antoisia elämyksiä toivotellen
    Marja Helsingistä

    VastaaPoista