perjantai 1. toukokuuta 2015

Hyvää vappua!

Itselläni vappu on ollut nyt erilainen aiempiin nähden. Ennen vappu koostui simasta, tippaleivistä (joiden syönti aloitettiin jo vähintään viikkoa ennen), munkeista, nakeista ja muista vappu herkuista. Muistan yhden teinivuosien vappuyön, kun tulin vappujuhlinnoista. Kiljua oli vissiin juotu silläkin erää ja vähän liikaa. Olo oli siis mitä mainioin... Kotiin tullessa äiti oli jättänyt pöydälle itsetehtyjä tippaleipiä ja Ainun kanssa olivat leviteleet serpenttiiniä keittiönpöydälle ja kattovalaisimeen. Siinä vaiheessa tuntui oikealta vapulta.

Tänä vuonna vapputunnelma syntyi vappukoristelusta ja Iidan iloitessa ilmapalloista, serpenttinistä ja vappuhuiskasta. Sitä on oman rajoittuneisuutensa kautta oppinut paremmin löytämään oman juhlatunnelmansa toisen ilon kautta. Ei lainkaan huono opetus!


Kävimme hyvin pikaisesti vapputorilla. Iida olisi halunnut heliumpallon, mutta ei saanut sitä tällä kertaa. Sen verran ympäristönsuojelijaa vielä vanhemmista löytyy. Kun helium-varannot ovat vähenemässä kovaa vauhtia, voi vappupallot olla hyvinkin niitä kohteita, joista voimme tinkiä. Heliumille on paljon tärkeämpiäkin käyttötarkoituksia. No voihan olla, että Iida saa vielä isompana lentävän pallon, mutta vielä ei ollut sen aika. Kotona on paljon tavallisia ilmapalloja. Korvaukseksi Iida pääsi onkimaan ja sai ihan hauskan pienen pehmo-olennon, jolla oli pitkät raajat ja niiden päissä magneetit. Itse en muista saaneeni koskaan onkia ja kuulemman heliumpallonkin sain vasta vähän vanhempana.

Itseäni eniten jäi harmittamaan, että torilla myytiin lähinnä metrilakua ja muita karkkeja. Samoja syötäviä joka kojulla. Ei edes muurinpohjalettuja, vappumunkkeja tai tippaleipiä löytynyt meidän lyhyellä kierroksella (eipä sillä, että olisin itse niitä syönyt). Lisäksi emme koskaan jatkaneet torilla niin pitkään, että olisimme päässeet possujunan luo. Sinne olisin Iidan ehdottomasti päästänyt, mutta vasta myöhemmin naamakirjasta luin, että torilta olisi sellainenkin hurja laite löytynyt.

Torilta päin tulimme vanhemmilleni. Mikko ja Iida saivat tippaleipää ja kaupan simaa. Minä join vihreää teetä ja söin banaanin. Mutta äiree on tekemässä tuolla alhaalla jonkinlaista raakakakkua, jossa tosin taitaa olla hieman hunajaa, mutta muuten aika hyvin omaan ruokavaliooni sopivaa, joten taidan minäkin saada jotain erityistä herkkua vielä vapun kunniaksi! Meillä on myös sauna lämpeämässä, joten päästään rentoutumaan lämpöiseen. Lenkki jäi tänään tekemättä, mutta ei kai se niin vaarallista ole. Jos huomenna vaikka pääsisi taas kävelyllekin. Jalat ovatkin aika väsyneet parin edellisen päivän kävelyistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti