torstai 7. toukokuuta 2015

Teatterissa

Kävimme tänään kaupunginteatterissa katsomassa nykypäivään siirretyn Roomeon ja Juulian. Mukaillun ja vanhan  tekstin yhteensovittaminen toimi yllättävän hyvin, mutta selkeästi näytelmä oli nuorisonäytelmä ja koululaisiahan salissa lähinnä olikin, kun kyseessä oli päivänäytös. Tämä oli ensimmäinen kerta teatterissa epileptikkona ja kyllähän minua kovasti jännitti, mutta selvisin kohtauksettomana. Hieman parissa kohtaa jännitti, mutta jännitys itsessään saattaa aiheuttaa oireita. Näytelmässä käytettiin paljon seiniä, joille heijastettiin kaikenlaisia kuvia ja nopeitakin elementtejä. Yhdessä taistelutehostekohtauksessa jouduin pistämään varmuudeksi silmät kiinni, ja jos se olisi vielä jatkunut, olisin joutunut pistämään vielä huivinkin silmille, sen verran luomien läpi välkkyi.

Ennen näytelmää kävin antamassa taas verinäytteeni ja huomenna saan tietää, miltä tällä kertaa näyttää. Hieman jännittää, kun viimeksi valkosoluarvot eivät olleet aivan kohdillaan. Labran ja teatterin välissä käytiin kirjastossa lainaamassa pari rentoutumiskirjaa sekä Iitulle Mimmi lehmä -kirjoja ja Viiru ja Pesonen -kirjoja.

Iltapäivästä/illasta Iidan kanssa haravoitiin ja kerättiin käpyjä nurmikon leikkuun alta talonyhtiön yhteisiltä piha-alueilta. Tämä viikko on meidän talonmiesviikko, kun röyhkeästi valitsimme itselemme sopivan nurmikon leikkuun aloitusviikon, jotta seuraava vuoro on jälleen minun labraviikolla, jolloin on pakko tulla Seinäjoelle. Mikko ajoi nurmen saman tien, joten velvollisuudet hoidettu kahdeksaksi viikoksi!

Ja tämän päivän pääuutinen eli hallituspohja on ehdottomasti päivän huonoin uutinen. Hyvästi ympäristöhallinto! Saa nähdä kauanko itsellekään on töitä, vaikka luultavastihan ainakin osittain kuntien tehtäviä "kevenetään" eli siirretään valtiolta kunnille. Mielenkiinnolla odotellaan myös muita leikkauksia ja sitä, tuleeko oma loppu lopulta sen vuoksi, että terveydenhuollosta leikataan niin paljon rahoja, ettei potilaita pystytä enää hoitamaan viimeiseen asti. Nämä nostot ovat tietenkin täysin omista intresseistäni otettuja. Varmasti paljon muitakin aiheita on, kuten vanhushuolto, lapsiperheet, yliopistot ja koulutus ylipäätään, taide ja kulttuuri jne. Järjestöillä varmasti menee pian todella huonosti. Valtion maine varmana työllistäjänä on toki mennyt jo aikoja sitten. Mielenkiintoiset ja aika kauhulla odotettavat ajat ovat kuitenkin edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti