perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pitkäperjantai

Tänään miehet lähtivät mökille ja Iidan kanssa olin päivän vanhemmillani. Mökillä oli kuulemma vielä reilusti lunta, mutta olivat saaneet kaivettua tallista oksasilppurin esiin ja toivat meille trullitusvitsoja huomiseksi. Huomenna pitäisi pikapikaa saada vielä höyhenet oksiin, jotta Iida pääsee edes mummoille trullittamaan. Oksissa on valtaisia kissoja, paljon suurempia kuin mitä täällä olen nähnyt.

Tänään oli hyvä ja iloinen päivä, vaikka olo on edelleen vähän väsynyt. Kävin lepäilemässä sängyssä lounaan jälkeen, joka auttoi unetukseen, vaikken unta saanutkaan. Jaksoimme sen jälkeen käydä 2,5 km kävelyllä/pyöräilyllä ja vasta aivan viimeisellä sadalla metrillä alkoi hieman huipata.

Aika loppui taas kesken kaikkiin suunnitelmiin nähden. Tarkoitus oli tehdä appelsiinimantelikakkua, joka ehdittiin saada uuniin saakka, mutta pääsiäismunat jäivät maalaamatta ja porkkanamehu tekemättä. Aina meillä on enemmän suunnitelmia kuin aikaa. Ukki ja Iida leikkivät kovasti koko päivän. Ja ehkäpä tärkeintä oli, että Mikko pääsi mökille, mulle ei ainakaan vielä ole tullut kohtauksia, käytiin kävelyllä ja Iida nautti olostaan.

Päivän paras huomio oli, ettei luomumämmissä ole sokeria eikä tietenkään vehnäjauhoja, joten on yksi pääsiäisherkku, jota voin edes jonkin verran syödä. Ja kun olisi vähän aiemmin tullut mieleen, niin googlettamalla olisin helposti löytänyt sokerittoman pashan reseptin... Mutta voihan pashan tehdä pääsiäisen jälkeenkin. Uuden vuoden tinatkin meillä valettiin vasta tammikuun puolenvälin jälkeen Iidan synttäreillä, joten miksi stressata yhdestä pashasta. Jos siitä tulee vaikka viikko pääsiäisestä ja kolmas sytokuuri alkaa -juhla. Ainakin kannattaa juhla pitää ennen seuraavaa myrkytysviikkoa, koska tuskin se helpommaksi on käymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti