keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Normihyväpäivä

Aika normi päivä. Yö meni mukavasti ja ensimmäiset jalkakrampit tulivat vasta 5.35 tai jotain sinne päin, joten ehdinkin nukkua yöni niihin mennessä.

Tänään oli Iidan ensimmäinen hoitopäivä. Aamulla neiti ei toiminut kuin unelma, mutta saatiin kuitenkin lähtöön melko nopeasti. Eilen kun kuuli, että hoitopäivä olisi edessä, ilmoitti pontevasti, ettei halua hoitoon. Kaikkeenhan täytyy sanoa ei, vaikka kuinka olisi mukavaakin. Hoitopäivä meni tietenkin hyvin ja Iitu palasi kotiin intoa puhkuen.

Me tehtiin Mikon kanssa aamusta Prisma kävely. 1500 askelta, joka tietysti ulkona olisi voinut olla terveellisempää, mutta saatiinpa hoidettua asioita. Ostin uuden villakerraston, kun nykyistä käytän kramppausten vuoksi 24/7 ja kyllä tämä villan lämpö tuntuukin auttavan. Samoin sain uudet tyynynpäälliset sohvatyynyihin. Ei ne nyt aivan ole sohvakaluston tyylin mukaiset, mutta minusta ne ovat oikein hyvin lapsiperheen tyylin mukaiset. Pitäisi käydä joku päivä JYSK:istä hakemassa lattialle sopivia istuintyynyjä niin ehkäpä samalla katson tyynynpäälliset sieltäkin. Parempi valikoimahan siellä on kuin Prismassa.


Päivän pettymys oli käynti KELA:lla. Olisin tarvinnut yhden lääkekorvauslomakkeen, mutta eihän sieltä sellaista löytynyt Suomesta ostetuille lääkkeille. Vain Euroopasta ostetuille lääkkeille oli tarjolla. Tietenkään enää ei löytynyt mitään pikapalvelutiskiä niin kuin ennen, ja jonottamaan en yhtä lomaketta ehtinyt, kun reissu Vaasaan läheni uhkaavasti. Täytyy yrittää tulostaa kotona, jos vain ikään muste riittää.

Keli Vaasaan oli tänään koko hoitosession huonoin. Ja kuski ei taaskaan ollut kuullut turvaväleistä. En tiedä ajeliko välillä vähän ylinopeuttakin, kun en mittaristoa takaa nähnyt, mutta teillä ollut lumi ja sohjo kyllä näytti pahalta. Periaatteessa ulkona ei ole tuullut kauheasti, mutta jokin otti tilataksiin niin, että auto huohui kohtuudella. Kyllä täryraidat tulivat jälleen tutuiksi.

Kotona sain tehtyä ruuan ja pieniä kotitöitä. Tuntuu olevan yllättävän hyvä päivä, vaikka Vaasaa on kolme päivää takana. Lepäily jäi aika vähille, mutta taksissahan sitä ehti äänikirjan kanssa torkkua. Ja olen yrittänyt istuskella ja ottaa rauhallisemmin kotöiden teossa. Eli kaiken ei tarvitse olla heti tehtynä vaan asioihin voi käyttää pari minuuttia enemmän aikaa kuin aiemmin. Ei tosin ole helppoa senkään toteuttaminen. Onneksi ruuan jälkeen katsottiin Iidan kanssa Autot elokuva, joten siinä tuli vain oltua pari tuntia. Päätä on tänään särkenyt vähän enemmän, mutta en tiedä paljonko vaikutti se, että päivälääke unohtui aika myöhäiseen. No täytyy katsoa jos yöksi ottaa vahvemman lääkkeen tarvittaessa.

Päivän positiivinen on ehdottomasti päivän hyvä vointi. Ja vain viisi kertaa Vaasaa jäljellä! Vähiin käy ennen kuin loppuu, mutta silti reissut loppuvat liian hitaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti