keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Säteet ohitse!

Juhlapäivä siis! Kuukauden hoitotauko alkaa huomenna! Takana on 30 sädetystä ja 4800 taksikilometriä. Tänään on niin iloinen ja toiveikas olo. Tuntuu siltä, että ehkäpä jokin meidän haaveista vielä toteutuukin, jotka nyt on työnnetty romukoppaan käyttökelvottomina sairauden ja epävarman tulevaisuuden vuoksi.

Eilen menin nukkumaan vähän tavallista aikaisemmin ja ikävä kyllä uni loppui jo 4.40, vaikka olen nostanut nukkumislääkeannoksen tappiin. Imovanen puolikkaallakin vain torkuin enää kuuteen, mutta kyllä sekin levosta kävi. Nyt kun pääsee pihalle vähän useammin (toivottavasti), niin josko luonnollinen unentarve kasvaisi ja sitä kautta yöt pidentyisivät. Onhan se tavoite, etteivät pelkät mömmöt pitäisi unessa.

Mikolla oli aamulla kaveri pelailemassa pitkästä aikaa X-wing peliä. Sillä välin sain tilattua nettikaupasta hieman lisää lankaa yhteen melkein valmiiseen myssyyni. Samalla tilasin pari kerää vauvansukkiin sopivaa lankaa, koska mua jäi tosissaan harmittamaan, etten voinut osallistua Sorja-siskojen synnytysosastolle tekemään sukkienkudontakökkään, vaikka olisin halunnut. En päässyt edes lankakauppaan väsyltäni. Kökkää päätettiin jatkaa, joten nyt toivottavasti boin osallistua, eikä lankojen puutekaan ole ongelma. No myönnetään, että yksi lisämotivaatio vauvan sukkalankojen ostoon juuri nyt oli se, että kotimaiset postimaksut ovat niin suuret, etten raaskinut tilata yhtä lankakerää, jonka hinta olisi kolminkertaistunut postimaksujen vuoksi... Nyt postimaksut pysyivät samana ja sain kolme lankakerää + yhdet puikot ja postimaksut jäivät koko summasta neljäsosaa. Näennäistä säästöä siis.

Viimeinen Vaasan reissu menioikein hyvin. Torkuin menomatkan, hoito oli raukea ja takaisintulo aktiivisempi, mutta pysyin tiukasti äänikirjani maailmassa, jotta sain vähän levättyä. Tässä kuva sädetyslaitteesta ja kotona otetut kuvat maskista (päältä ja sivulta), jolla pää pidettiin tiukasti kiinni hoitopöydässä. Iitu omi kypärän tietenkin kotona omaan käyttöönsä ihmeteltyään sitä aikansa. Ja ihmettelyä jatkui koko illan. Olisi halunnut joka välissä, että laitan sädekypärän päähäni. Tavallista pipoa revittiin joka välissä pois sädekypärän tieltä.






Kotiin tultuani lähdimme käymään postissa, jonne epilepsiaranneke oli jo saapunut (nopeaa toimintaa, kun eilen tilasin), apteekissa täydentämässä valtaisan määrän lääkkeitä, tuhmuuksien teillä juhlimassa säteiden loppumista Presossa (voisilmäpullalla ja teellä/kahvilla) ja Prismassa ostamassa valtaisan määrän kasviksia ja hedelmiä meidän normaaliin kauppareissuun nähden. Sen verran rankka reissu se jälleen oli, että en uskaltanut lähteä lenkille enää, vaikka ulos olisi ollut ihana lähteä. Sen sijaan olen tänäänkin keppijumpannut kolmesti.

Epilepsiaranneke oli aika iso juttu Iidalle, kun hän näki sen ja tietenkin kysyi miksi pidän sellaista. Kerroin, että se on siltä varalta, että jos äitille sattuu jotain silloin, kun isi tai mummo tai isu ei ole paikalla, niin muut ihmiset tietävät miksi niin sattui. Iida mietti asiaa ja jonkin ajan päästä surkeana sanoi ettei halua äidille tapahtuvan pahaa. Oli sitten pidempään sylissä hakemassa turvaa ja lohtua ja yritin vakuuttaa, ettei äidille satukaan mitään pahaa nyt.

Olen pohtinut jonkin verran, kuinka jatkan päiväkirjan pitämistä aktiivisen hoitojakson jälkeen. Intiassa oleva siskoni toivoi, että jatkaisin kirjoittamista, sillä on mukava tietää, vaikka päivä olisi aivan tavallinen. Itse olen hyvin kiintynyt blogin kirjoittamiseen, mutta epäilen päivien toistavan entistä enemmän toisiaan. Toki tännehän saisin muistijäljen liikkumisen onnistumisesta ja ruokavalion muutoksista, joten ehkäpä yritän jatkaa samaan malliin. Positiivisuutta täytyy varmasti edelleen etsiskellä välillä ja kun henkiset voimat kasvavat, niin täytyy itsekin aloittaa käsittelemään niitä kipeimpiäkin asioita, joita tietoisesti on lykännyt tulevaisuuteen.

9 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Vaasan setti hoidettu! Hienoa! Rankoiltakin ovat reissut välillä kuulostaneet, mutta sinä selätit ne. Presson antimet kuulosti sopivan syntisiltä juhlapäivän kunniaksi. Mukava on ollut lukea kuulumisia. Tästä on tullut iltarutiini. ;)

    Heta

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavaa, että Vaasan hoitoetappi on ohi! Mielläni luen sun päivittäisiä kirjoituksia, eli jatka vain jos siltä tuntuu! �� terkkuja Vaasasta! Terv. Tia

    VastaaPoista
  3. Jokailtainen lukija täälläkin iloitsee mukavasta päivästäsi ja sädetysjakson loppumisesta :) Olet ollut kyllä superreipas! Nautihan nyt Vaasattomista päivistä. Kohta kevätaurinkokin jo pilkistää :)
    Kati S.

    VastaaPoista
  4. Yhdyn edellisiin kommentteihin!
    Vakilukija Helsingistä,
    Marja

    VastaaPoista
  5. Onnittelut! Päivittäisiä kuulumisiasi on ollut mukava lukea, niin ylä- kuin alamäkiäkin. Olisi hienoa kulkea mukanasi edelleen, kunhan blogin kirjoitus ei ala tuntua sinusta ikävältä velvollisuudelta. Vielä hienompaa olisi nähdä sinut joka tiistai :)! Voimia ja hyvää mieltä! T. Annika

    VastaaPoista
  6. Onnittelut säteiden loppumisesta ja vapaa-ajan lisääntymisestä! Mielelläni miekin lukisin myös jatkossa siun kuulumisia. Miulla blogin lukeminen on osa aamurutiinia. :)

    VastaaPoista
  7. Mä oon kanssa jatkiksen kannalla? Miten se avokadoraakasuklaa onnistui? (raaka) Ruokavalion vaikutus kiinnostaa mielenkiintoiselta, kirjoittaisitko jotain siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kirjoitankin vielä ruokavalion vaikutuksesta, kunhan oikeasti päästään vauhtiin. Vielä on syöty aika vanhanaikaisesti, kun kaapit ovat täynnä ruokia, mutta pikkuhiljaa. Avokadosuklaata en ole vielä kokeillut, kun kypsät avokadot päätyivät sellaisenaan Iidan ja minun suuhuni, mutta kaapissa on uusia kypsymässä, joten pian kokeilen.

      Poista
  8. Täällä myös jokailtainen lukija, joka mieluusti jatkaa lukemista, muttei toki halua asialla sinua ahdistaa. Kuten joskus kirjoitinkin, niin sinun pitää ennen kaikkea olla nyt itsekäs ja tehdä niitä asioita, jotka sinusta tuntuvat tärkeiltä ja tuovat hyvää mieltä. Älä meitä kanssakulkijoita ajattele liikoja, mut kyl me luetaan ja mukana nauretaan, itketään ja pohditaan. Kommentteja oon monesti aloittanut, mut harvemmin saanut valmiiksi asti. Ja seuraavana päivänä ja uuden tekstin ilmestytä ei enää osaa vanhaa kommentoida, vaikka ajatus olisikin kirkastunut.

    Onnea sinulle sädejakson päättymisestä ja voimia elämäntapamuutokseen! Se on varmasti jatkon kannalta tosi tärkeää. Vaikka tietenkään ei koskaan voi lopullisesti tietää mikä kaikki vaikuttaa, koska kokonaisuus on niin monimutkainen, mut sehän ei ole mikään syy olla toimimatta. Tunnistan itsessäni niin hyvin saman saamattomuuden. Nytkin ihmettelen miksen saa tehä 10min vatsalihastreeniä, jonka fysioterapeutti määräsi? Sitä on muka aina joko liian väsy tai vatsa täysi tai tai. Mut luulisi sinulla olevan nyt riittävän suuret syyt onnistumiseen :)

    VastaaPoista