torstai 22. tammikuuta 2015

Lepopäivä eikä mitään ihmeellistä.

Eilinen ilta selvittiin kaurapussin lämmöllä ilman epikohtauksia. Yö sen sijaan olisi taas voinut olla pidempikin, mutta onneksi nukahdin kuitenkin hetkeksi aamusta äänikirjan kanssa. Lepoa olen yrittänyt saada tänään ja kaurapussi on ollut jatkuvasti harteilla. Päikkäritkin nukuin kaurapussia halaillen. Ikkunat hohkaavat kylmää niin, että jatkuvasti vasenta hartijaa on vetänyt, joka aiheuttaa hölmöä oloa ja pelkoa epikohtauksesta. Mulle riittäisi kireät pakkaset tällä kertaa, vaikka ennemmin olen niistä pitänyt. Pientä touhua olen yrittänyt tehdä aina välillä, mutta tällä kertaa oikeasti pientä. Mitä nyt jäisiä joululaatikoita sahatessani pienemmiksi palasiksi mietin, onko tässä oikeasti järkeä... Pääsin taas ärsyyntymään liiasta jouluruuasta, kun etenkin laatikoista olin sanonut, ettei kaksia kappaleita, vaikka hyviä ovatkin. Kaksi keppijumppaakin tein, niin että oikeasti tuli lämmin kaikkine villa-asuineni. Tuntui hyvältä! Huomiseksi olen suunnitellut vihdoin ja viimein facekirppiselle kuvata Iidan vanhoja vaatteita ja laittaa niitä myyntiin. Toivottavasti saan aikaiseksi.

Tänään aloitin tutustumaan raakaruokakirjaani ja kyllä raakaruuan lisääminen ruokavalioon on seuraavaksi vuorossa. Raakaruokailija on henkilö, jonka ruokavaliosta 75% on kypsentämätöntä, joten tuota en edes lähde tavoittelemaan. Raakojen kasvisten määrän lisääminen ruokavalioon nykyisestä tuskin haittaa, vaikka joulun jälkeen oman ruokavalioni raakakasvisten ja hedelmien määrä on lisääntynyt jo nyt moninkertaiseksi aiempaan nähden. Lisäksi tavoitteena voisi olla, että oppisi tekemään helposti niitä smoothieita sun muita, joissa vitamiinit ja kivennäisaineet ovat paremmin imeytyvässä muodossa. Ainakin kirjassa on paljon reseptejä. Tänäänkin iltapalaksi tehtiin teeleipiä, joten valkoisia vehnäjauhoja on vielä kulutettu kaapeista. Tosin ostin jo spelttijauhopaketinkin, jolla voisi ainakin osin korvata valkosia vehnäjauhojaa sitten myöhemmin, kunhan vanhat pussit saadaan pois.

1 kommentti:

  1. Ihanasti pompsahti tuolta tekstin keskeltä sanat Tuntui hyvältä! Se tuntui hyvältä täälläkin :)! Mukavaa huomista! T. Annika

    VastaaPoista