maanantai 26. tammikuuta 2015

Taas on energiaa

Nyt on aivan erilainen olo kuin viime viikolla. Flunssa taitaa antaa periksi ja muutenkin olo on energinen ja melko virkeä. Tiedän, ettei paljoa tarvitsisi mietiskellä synkeitä niin itkun kyllä saisi aikaan, mutta enköhän lykkää niitä asioita vielä eteen päin. Tällaisina päivinä ei kyllä muista paljoa pitkäkseen laittaa, mutta katselin kuitenkin elokuvan iltapäivällä, joten kaipa sekin jonkinlaiseksi levoksi voidaan katsoa. Saas nähdä osaanko ottaa kuitenkin riittävän rauhallisesti seuraavina päivinä jos hyvä olo jatkuu tällä tasolla, jotta en heti toista samaa virhettä kuin viimeksi ja ota liian vauhdikkaasti, vaikka nyt tuntuukin hyvältä.

Tänään on haettu Iidalle kirppisostoskengät, haettu valtaisa laatikollinen tilaamiani mausteita postista ja Prismassa, josta en saanukaan mehulinkoa, vaikka netissä väitettiin tuotetta olevan hyllyssä. Mehulinko meni siis tilaukseen. Reissulla tuli kohtuudella askeliakin. Olen touhannut keittiössä idätyshommissa ja paistanut silakkapihvejä. Pari kertaa tein keppijumpankin. Iidan hoidosta tulon jälkeen käytiin vielä pihassa katsomassa, kuinka Iida hiihti pienen kierroksen. Mummo tuli yllätyskylään sisälletulon jälkeen, mikä oli oikein loistavaa, koska sisälle siirtyminen aiheutti lievää kriisiä.

Leipää söin lounaaksi mielihalujen mukaan, mikä hieman ärsytti itseä. Onneksi oli sentään täysin vehnäjauhotonta ruisleipää. Tajusin, että nyt olen täynnä, mutta siitä huolimatta täytyi käydä tekemässä vielä toiset, kun oli niin hyvää. No pienin askelin kohti leivättömämpää arkea. Muuten olen tyytyväinen, sillä olen päässyt sokerista ja vehnäjauhoista sen verran hyvin eroon, ettei yhtään tee mieli herkkuja. Edes suolaisia, kuten croisantteja tai muuta valkoista vehnämössöä, josta olen aina tykännyt. Tästä on siis hyvä jatkaa kohti hedelmä iltapalaa.

Saatiin tänään skypeyhteys toimimaan Tanelinrannan ja Intian välille. Ensimmäistä kertaa juteltiin videoyhteydellä Ainu-siskon kanssa. Yhtään kyyneltä ei vierinyt ja muutenkin oli mukava vaihtaa aivan tavallisia kuulumisia.

2 kommenttia:

  1. Olen ollut viime vuosina pitkiä aikoja ilman sokeria ja vehnäjaihoja. Aina välillä sitten repsahtaa oikein kunnolla! Mutta kannustan sua kovasti. Oma kokemukseni on, että ko dieetin aikana energiaa on enemmän, uni syvempää, sekä fyysinen että psyykkinen olo selvästi parempi. elina k

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu aivan järkeenkäyvältä, että energiataso nousee, kun nopeimmat hiilarit poistetaan ruokavaliosta. Samalla vähennetään bakteereille helppokäyttöistä ruokaa, jolloin tulehdukset vähenevät ja elimistöllä on energiaa muuhunkin kuin taisteluun taudinaiheuttajia vastaan. Tämä etenkin motivoi, sillä tulevat sytostaattihoidot tulevat olemaan rankkoja ja kyseiseen sytostaattiin liittyy jonkin asteinen riski saada aika paha tulehdus aikaan (en muista mikä se on, mutta tavataan syöpä- ja AIDS-potilailla). Tämän vuoksi syön koko ajan yhtä antibioottia pienenä annoksena, jotta veriarvojen laskettua tulehdusta ei tulisi. Viimesimmissä labroissa veriarvot olivat vähän turhan matalat, joten siinäkin on motivaatiota auttaa elimistöä ruokavaliolla.

      Poista