torstai 29. tammikuuta 2015

Energinen viikko puolessa välissä!

Jälleen hyvä yö. Kyllä näistä kannattaa ilota niin kauan, kun erinomainen yö tuntuu vielä enemmän poikkeukselta kuin säännöltä. Mukavaa on herätä vähän ennen seitsemää viimeisen kerran ja todeta, että nyt täytyy nousta, kun kello soi Iidan hoitoon viennin vuoksi viimeistään 7.10. Toki edellisellä heräämisellä kävin tänäänkin laittamassa puuron hautumaan ja otin vatsansuojalääkkeen sekä probiootit tyhjään vatsaan, mutta niin vain nukahdin uudelleen ilman lisäapuja.

Aamupäivästä kävin kävelyllä huomattavasti reippaampaa vauhtia kuin eilen ja olon puolesta olisin voinut tehdä hieman pidemmänkin version. Aloinkin jo suunnitella, miten saisin lyhyehkön lisäkoukkauksen reitilleni. Tänään en vielä lenkkiä pidentänyt, koska olimme menossa Prismaan tekemään reklamaatiota blenderistä. Sitä paitsi on ehkä järkevää kertoa kotona reittisuunnitema, jos joutuukin soittamaan apua kotiin pääsemiseksi.

Lounaaksi tein hieman pieleen menneistä idätetyistä linsseistä sosekeiton, jonka maku oli jälleen kyseenalainen (ei pitäisi tehdä vielä omasta päästä mitään). En viitsinyt tarjota keittoa Mikolle, etten suotta tapa epäilijän innostusta huonoilla kokeiluilla. Makua sentään auttoi hieman parin tunnin maun tasoittuminen jääkaapissa, joten kyllä se syötävää oli. Idätys meni pieleen lähinnä tietoisen riskin vuoksi, kun yritin idättää halkaistuja punaisia linssejä. Ituja tuli vain niihin, joissa alkio oli vielä olemassa eli alle puoleen kuten oletinkin. Sosekeittoon ne kaikki kuitenkin kelpasivat vielä hyvin. Raakalounaaseen ei itsekurini kuitenkaan vielä riittänyt, vaan maistelin muutaman juuripaistetun falafelein ja söin pari graavilohileipää keiton kanssa. Eiköhän kuitenkin raakalounas päiväkin vielä tule. Ehkä tämä on muutosten tekemistä rauhassa mun tavallani... Päivällisen jälkkäriksi kokeilin viimein suklaamoussea, johon tosin eksyin laittamaan vanijasokeria, koska muuta vanijaa ei ollut. Huomenna on tarkoitus käydä etsimässä raaka-aineita raakasuklaaseen, joten täytyypä laittaa vanijajauhekin listalle. Mousse oli hyvää, mutta pari kehitysehdotusta mulla on reseptiin, joita täytyy kokeilla.

Yllätyksekseni Prismassa antoivat uuden blenderin. Olin aivan varma, että lähettävät sen jonnekin korjattavaksi ja olen ilman tehosekoitinta viikko tolkulla, mutta ilmeisesti laite on sen verran halpa, ettei kannata paljoa lähetellä. Nyt saan tehtyä smoothieita ja muuta hyvää uudella innolla.

1 kommentti:

  1. Ihan mahtavaa Allu! Kyllä on toipumista ja energiaa ilmassa. Muista kuitenkin, että hiljaa hyvä tuloo.

    Tässähän alkaa itsekin innostua raakaruuasta. Olen itse niin avuton kokki, mutta välillä käyn raakaruokaravintolassa syömässä ja tuntuu kuin energiat lähtisivät virtaamaan.

    VastaaPoista