tiistai 20. tammikuuta 2015

Tätä se sädehoito teki hiuksille

Kerrankin nukuin lähes kahdeksan tunnin yöunet. Viitisen tuntia meni peruslääkkeellä ja Imovanen puolikas tainnutti vielä vajaaksi kolmeksi tunniksi. Imovane ennätys taisi rikkoutua ja olen niin tyytyväinen. Onneksi kuitenkin heräsin vähän ennen kuin Iidan ja Mikon kello soi, niin olin ottamassa Iida vastaan aamutoimille (jotka eivät menneet sujuvasti niin kuin eilen). Myöskään päänsärkyä ei ollut kaverina aamulla, mutta flunssa on kyllä edelleen tallella. Hyvin mennyt yö on ehkä suurin päivän positiivinen, sillä siitä on hyvä ponnistaa päivän muihin juttuihin. Ja kyllähän se päivä oli aika energinen ja tuli touhuttua paljon pieniä asioita (pyykkiä, silitystä, ruuanlaittoa, Iidan kanssa leikkimistä...). Tein kuitenkin kaiken minkä vain pystyin istualtaan ja lueskelin kirjaa puolitoista tuntia patjalla, joten sisällytin päivään kunnon lepotauonkin. Enkä yrittänytkään pihalle, kun sen verran flunssa on päällä (myös kävelykaverilla).

Tänään ajattelin esitellä koko tukkakauhistusta. Pitäähän jotain piristystä olla kanssamatkustajillenikin. Kaljumpi puoli on sädetyspuoli, joten vastapuolelle on vähän enemmän jäänyt karvaa.


Hiukset siis lähtivät niiltä alueilta, joille säteitä annettiin molemmin puolin päätä. Laite teki kaksi kaarta pään oikealla puolella, minkä vuoksi päälaella edelleen kasvaa tukkaa ja takaraivon alaosilla. Ja hiukset oikeasti kasvavat noilla alueilla, joten pitäisi varmaan Raunon kanssa sopia taas trehvejä jossain vaiheessa. Muuten ihokarvojen kasvu on aika jännää tällä hetkellä. Esimerkiksi sääri- tai kainalokarvat eivät kasva käytännössä lainkaan, mutta  kortisonin sivuoireena naamaan on kasvanut vaaleaa nöyhtää poskiin ja leukaan (varmaan halusitte tämänkin tietää). Hiusten pesu on yksi mielenkiintoinen asia. Aina pitkäätukkaisena tietenkin käytän edelleen shampoota ja hoitoainetta (Ostin ennen hiustenlähtöä Erisanin päänahkaa hoitavia, joten tuskin ne haittaakaan. Ainakaan päänahka ei ole kuivanut niistä). Yksi suuri opettelu oli määrän arviointi, kun nyt riittäisi herneen verran ja aiemmin piti losottaa aineita aika paljon enemmän. Pikkuhiljaa olen oppinut vähentämään, mutta kyllä siinä aika monta pesua meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti