tiistai 23. joulukuuta 2014

Laskeutuminen jouluun

Nyt alkoi paljon odotettu viiden päivän loma. Aamu oli hömelön olon aikaa ja sain taas minikohtauksen ennen Vaasaan lähtöä. Matkalla otin sekä kipulääkettä että ylimääräistä pahoinvointilääkettä ja taisin vähän nukahtaakin. Tunnollisena syöpäpotilaana vasta tänä aamuna alkoi tuntua enemmälti alkavaa flunssaa. Eikös kaikki tunnolliset työntekijät sairastu lomalla. Tällä kertaa tämä taitaa koskea muakin, vaikka työt ovat vähän erilaisia. Hoidot menivät kuitenkin hyvin, vaikka hieman jännittikin olon ja flunssan vuoksi. Sain hymistyäkin ilman yskimisiä.

Säteiden jälkeen oli sairaanhoitaja aika, jossa kävin itkemässä parikymmentä minuuttia. On se jännä, kuinka helpottaa, kun sairaanhoitaja sanoo, että omat hoidot ovat ehkä rankimmat mahdolliset ja on normaalia olla väsyksissä tässä vaiheessa kun ollaan näin pitkällä. Kyllähän sen on tiennyt ja moni sanonut, mutta silti oli kiva kuulla ns. ammattilaiselta. Ja eihän tämä joulunaika helppo aika ole sairastaa vakavasti, kun tunteet menevät joka tapauksessa ylikierroksilla. Lenkit ovat jääneet tekemättä eilen ja tänään, mutta sille ei nyt mahda mitään, ettei vain jaksa.

Muutamaa päivää ennen mun syövän löytymistä Iida pyörtyi autoon, jonka vuoksi hänelle tehtiin viime viikolla EEG-tutkimus, jolla poissuljettiin epilepsiaa. Onneksi tänään tuli tulokset, jotka olivat aivan normaalit. Sentään jotain hyvääkin meidän perheen sairaskertomuksiin.





Tänään mua/meitä hemmoteltiin Sorjan konsertti DVD:llä, kukkakimpulla, joulutähdellä ja Kunnaksen "Suomalainen tonttukirja" -äänikirjalla. Muutenkin on mukava jäädä nyt lomalle ja joulun viettoon. Paljon enemmän meillä on joulua laitettu kuin yleensä. Kynttilöitä olen polttanut ruokapöydällä joka välissä, asuntoa on koristeltu, tehty joulukoristeita, haettu joulukuusi, kuunneltu joululauluja. Jopa sohvatyynyihin sain hankittua punaiset päälliset. Siivouksiin sain apua ja jotain itsekin jaksoin tehdä. On tehty joulupullaa ja luumukiisseli on tulossa huomiseksi riisipuurolle. Joulukakut ajattelin jättää välipäiville, mutta värkit niihinkin on hankittu. Joten kyllä tämä tästä. Paljon olen saanut apua, josta olen oikein kiitollinen, mutta kyllä rinta rottingilla olen myös omista "saavutuksistani". Joulupuu keräykseenkin osallistuttiin, kun alkuvaiheessa oli vielä energiaa.

Tänään olisi tarkoitus pääst vielä joulusaunaan. Mikko katsoo varmaan 3 minuuttia kellosta ja komentaa sitten ulos, ettei tule jälkiseuraamuksia. Mutta iloitaan niistä muutamasta minuutista ja toivotaan, että pää kestää edes sen.

Eilen saapui Rajattomien Jouluyö cd, joka on ollut nyt kovalla kulutuksella. Mitä meidän cd-soitin meinaa välillä takuta...

Tänä jouluna mua on puhutellut paljon Eino Leinon runo "Joulun neiet". Jotenkin koen sen niin omaan jouluuni sopivaksi. Joten tämän runon tunnelmin haluan toivottaa kaikille hyvää joulua.

Kulkevat korkeat neiet kolme
kautta talvisen taivaan,
kylvävät lahjoja ihmislasten
murheeseen ja vaivaan,
tekevät rikkaan rikkaammaksi,
rakkaammaksi rakkaan,
heittävät mieronkin mittelijälle
kannikan kerjuuvakkaan

Laulavat korkeat neiet kolme,
tähtiä, tähtiä sataa,
vaativat valkeutta pimeän piiriin,
viittovat rakkauden rataa,
leipää, leipää leivättömälle,
kotia kodittomalle,
lempeä lemmettömälle, min murhe
jo mureni mullan alle.

itkevät korkeat neiet kolme
ihmissielujen  siltaa,
koska he kulkevat kesken yötä,
yksinäisyyden iltaa,
missä ei loista ne lamput laulun,
vain takat taivaisen armon,
etsivät elämän arvoitusta
syyt pyhät pyyteen ja tarmon.

Painavat korkeat neiet kolme
päänsä yhtehen yössä,
tunteakseen tuskan lasta
päivän tomussa, työssä,
irroittaakseen ihmislasta
maasta, mi surren suurtuu,
koska sen keskellä ei elä vapaus,
Vapahtajaan, joka juurtuu.

Kyynelin kylmin neiet kolme
katsovat ihmisvaivaan,
mutta kun murheen Mestari Saapuu,
tuo tuhatsoittaja taivaan,
silloin se syntyy sydänten silta
idästä länteen hamaan,
vaikenevat runot ruusuisimmat,
kun kiire on kiiruhtamaan.

Ja vielä yksi linkki. Sorjan konserttitaltiointi "Joulunodottajalapsesta". https://www.youtube.com/watch?v=7iKGI2O-lyc&feature=share. Kyllä vain kuulostaa hyvältä. Harmi, etten itse päässyt laulamaan. Ensi vuonna sitten toivon mukaan.

3 kommenttia:

  1. Toivottavasti flunssa hiipii jo pois päin ja joulunaika palauttaa voimiasi niin, että jaksat sitten taas hoitoarjen rasituksia. Tuo Joulun neiet on minunkin jouluhittini tänä vuonna. Vasta levytyksessä se kypsyi sellaiseksi, että alkoi ikään kuin puhua, merkitykset alkoivat aueta. Levollista ja rakkauden täyttämää joulua sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Kokeilen taas kommenttia tänne... Loma tulee varmasti tarpeeseen ja antaa toivottavasti paljon uusia voimia jatkoa varten. Rajattoman Jouluyö on hieno levy, Kuninkaat kulkevat, katsokaa! on suosikkini, siinä on jotain samanlaista maagisuutta kuin Joulun neiet-biisissä. Levollista joulunaikaa koko perheelle! T. Annika

    VastaaPoista
  3. Täytin tänään sanaristikkoa ja vihjeenä oli taistelija, ja kun olin juuri ahminut sun koko blogin kerralla, ensimmäinen ajatus oli että no Aili! Kiitos kun jaksat kirjoittaa kuulumisista. Mulle on ollut tärkeää, kuinka positiivinen mieli saadaan säilymään, kun joutuu painiskelemaan terveyttä koskevien vakavien uutisten kanssa. Taistelijamieli on tärkeää, ja sun kautta oppii paljon siitä, mikä muu merkitsee. Tsemppiä koko perheelle, ja toivon hyvän olon joulupäiviä! Teidän perheen aikaisempi lettikuva oli aivan loistava!!

    VastaaPoista