perjantai 12. joulukuuta 2014

Neurologilla

Tänään olin neurologin vastaanotolla. Seinäjoen neurologi on taustalääkärinä niin kauan kuin syöpähoidot ovat päällimäisenä. Epilepsia toki on koko ajan heidän hoidossaan. Päivän raskas uutinen oli se, että neurologi epäilee kasvaimen kehittyneen tämän syksyn aikana. Jotenkin tuntui paremmalta vaihtoehdolta, että kasvain olisi kehittynyt pidemmällä ajalla. Kyllähän lääkärit ovat koko ajan puhuneet ärhäkästä kasvaimesta, mutta jotenkin aika määre "tämän syksyn aikana" toi asian uuteen todellisuuteen. Silloinhan uusiminenkin voi tapahtua hyvin nopeasti... No toivotaan että hoidot tehoavat nyt ja olemassa olevat syöpäsolut tuhotaan. Hömelöstä olosta neurologi totesi, etten varmaan ole tottunut tällaiseen kemialliseen pesuun, joka oli ihan hauska ilmaisu tämän hetken kymmenelle vakituiselle ja neljälle satunnaiselle lääkkeelleni. Sain myös reseptin ja erityishakemuksen epilepsiakohtaukseen tarjoitetulle lääkkeelle, jonka suurin apu toivotaan tulevan jo siitä, että tiedän sen olemassa olosta kaapissa tai käsilaukussa. Hyvä turvallisuuden tunne on kuitenkin yksi suurimpia keinoja vähentää epilepsiakohtauksia.

Siitä huolimatta, että neurologilla käynti herätti ikäviä ajatuksia päivän, Vaasan reissu meni oikein hyvin. Melkein olisi voinut kutoa taas matkoilla, mutta ehkä parempi, ettei kudin ollut mukana, sillä hyvän reissun energialla saatiin kaikki suunnitellut joulutervehdykset postiin tänään! En olisi kyllä eilen uskonut. Päivän pihailut korvautuivat jälleen asioiden hoitoreissulla ja askelia tulikin yli 1200.

Nukkuminen ei taaskaan ollut kovin kova hitti viime yönä. Tai nukuinhan mä sen viisi tuntia ja horrostin äänikirjan kanssa vielä pari tuntia. Täytyy varmaan lisätä vielä yksi pilleri nukkumislääkettä. En tiedä olisiko kortisoniannoksen nostolla jotain vaikutusta nukkumislääkeen tehon alenemiseen... Sekin oli tympeetä, että neurologin mukaan ei kortisonia voida laskea takaisin maanantain tasolle, koska se on tärkein lääke aivoturvotuksen vähentämiseen, jota sädehoito voi lisätä ja joka myös osaltaan pahentaa epikohtausriskiä.

Mutta kokonaisuutena ihan hyvä päivä tässä tilanteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti