lauantai 20. joulukuuta 2014

Touhupäivä

Tänään on siivottu. Itse keskityin tavaroiden järjestämiseen, mutta kyllä siinäkin välillä tuli otettua aikamoista vauhtia ja olisi ehkä pitänyt pari kertaa enemmän istahtaa. Kun anoppi imuroi ja pesi lattioita, Iitun kanssa aloitettiin joulukoristeaskartelut. Iitu tosin kyllästyi aika pian, kun ei pystynyt kaikessa auttamaan. Mutta nyt on tehty kuuseen koristeita. Sekä Sorjan käsiohjelman mukaisia tähtiä, että punottuja sydäntaskuja, joita aina olen halunnut kokeilla, kun Melukylän lapsissakin (elokuvassa) tekevät niitä jouluna. Mikko kävi isänsä kanssa päiväseltään mökillä Kuhmoisissa hakemassa pienen kuusen, joten meillekin tulee ensimmäistä kertaa kuusi.

Käytiin myös pihalla ja tein vähän lumitöitä, joten päivän kävely tuli korvattua vähän erilaisella liikunnalla. Hikeä pukkas, kun lunta työnteli sivuun, mutta olin minäkin reilu puolituntia raittiissa ilmassa. Ulkoilun jälkeen juotiin kaakaota ja syötiin keksejä ja joulupullaa. Iitu ja mummo leipoivat myös muutaman piparin ostamastani valmistaikinast, joten nyt tuoksuu piparilta ja lattiat kaipaavat jälleen imurointia kiitos piparin murujen (Iitu) ja askartelujen (minä).

Eli tänään on ollut oikeastaan tosi kiva päivä. Talonyhtiön muut osakkaat toivat meille ison tontun kiitokseksi, kun Mikko on talonyhtiön pj. Siinä tuli mun ovella tirautettua taas pari kyyneltä tutuille naisille, ja kun Mikko ei ollut paikalla ottamassa lahjaa vastaan, niin tietty puhe kääntyi mun kuulumisiin. Päivän suurin herkistyminen tuli kuitenkin illalla, kun Iida halusi iltasaduksi kirjan, jota luin hänelle käytännössä joka ilta ennen sairauden toteamista. Itkin ja luin pupukirjaa ja Iida ihmetteli. Itkun takia sai toisenkin kirjan, jonka sitten pystyin lukemaan normaalisti. Mutta kyllä otti koville se ensimmäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti