maanantai 8. joulukuuta 2014

Maanantaita

Nyt on aika laittaa iltarutiinit kuntoon, jos vaikka säännöllisillä tavoilla saisi öihin pituutta. Nyt olen jäänyt katselemaan kaikenlaisia ohjelmia ja nukkumaanmeno aika on saanut joustaa ohjelman loppumisen mukaan. Tähän yritän saada muutosta. Lääkärikin soitteli tänään nukkumislääkkeeseen liittyen ja oli sitä mieltä, että nosta vain annosta kunhan päivät eivät muutu tokkuraisiksi. Joten jälleen ensi yönä toivotaan pitkiä unia. Viime yö jäi klassiseen viiteen tuntiin ja se ei vain riitä.

Vaasassa meni aivan hyvin. Sädehoitojen maski sen kun tiukentuu turvotuksen lisäännyttyä. Tänään meni sädetyksen jälkeen jokin aika, ennen kuin katse tarkensi kunnolla. Itse epäilen, että naamassa oleva vesi painaa silmiä maskin kanssa ja tekee näköhäiriöitä. Huomenna on jälleen aika sairaanhoitajan kanssa, joten täytyy ottaa turvotus puheeksi. Kysyin röntgenhoitajilta tänään onko joskus käynyt niin, että maski on jäänyt pieneksi. On ilmeisesti, ja silloin pitää aloittaa alusta eli tehdään uusi maski ja uudet säädöt.

Aamupäivä meni itsellä melkoisessa tokkurassa unenpuutteen vuoksi. Yritin vielä ennen Vaasaan lähtöä nukkuakin, mutta turhaan. Iltapäivälläkään en nukahtanut päikkäreille, vaikka pääsin aivan hyvään virkistävään horteeseen. Illasta saatiin käytyä kaupoilla. Käytiin oikein hakemassa joulutyynynpäälliset Jyskistä ja jälleen Prisman hehtaarihallissa. Askelia tuli reissulta noin 1360 ja sen verran väsy, että ulkoilma jäi taas haistelematta. Huomenna sitten ehtii.

Päivän positiivisia oli myös taksikuski, jonka kanssa tuli puhuttua hyvin vilkkaasti matka takaisin Seinäjoelle. Mennessä meitä oli kaksi kyydittävää ja istuin takana, niin juttelukin jäi vähemmälle. Tänään myös uskallauduin kutomaan ekan kerran taksissa. Kutominen on ollut suunnitelmissa pitkään, mutta en ole epikohtausten pelossa uskaltanut. Tänäänkin olin varautunut kutomaan vain Vaasan suuntaan, mutta kudoin myös takaisin. Jossain määrin auttoi, kun kuulin kuskin pojan sairastavan epilepsiaa, joten ainakin hän olisi tiennyt miten toimia kohtauksen sattuessa. 

Sää ei kyllä tunnu hellivän yhtään talvenodottajia. Tänäänkin satoi ja oli niin harmaata, mutta onneksi sään harmaus ei tällä kertaa päässyt vetämään mieltäkin harmaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti