maanantai 9. maaliskuuta 2015

Aurinkohoitoa

Auringonpaiste on ollut aivan ihana koko päivän. Pakko oli päästä kävelylle ja mentiinkin yhdessä aamupäivästä, vaikka Mikko oli sitä mieltä, ettei sinne pölyyn voi mennä. Onneksi katupöly oli laskenut aamusta, joten Mikkokaan ei voinut oikeasti valittaa. Mutta ymmärrän häntä, koska aiemmin on ollut aina keväisin kipeänä nimenomaan katupölyn vuoksi. Muutenkin ajankohta oli täydellinen, sillä puoliltapäivin yltynyt tuuli nosti katupölyn uudestaan liikkeelle. Sääennustekin näyttää lupaavalta keskiviikosta lähtien. Paljon aurinkoa, mutta ikävä kyllä pöllyttävää tuulta myös.

Lähdin lenkille ensimmäistä kertaa aikoihin ilman villakerrastoa bambuun, fleesiin ja toppavaatteisiin pukeutuneena. Sen verran on alkanut itsäkin ärsyttää ja ällöttää, kun olen lenkeillä hikoillut samoissa villoissa, joissa nukun yöni. Pärjäsin ihan hyvin. Lenkille tuli mittaa 3,6 km, vaikka yritin kierrättää meitä ylimääräistäkin ympyrää. Tavoitteena olisi päästä neljään kilometriin, mutta jostain syystä en millään saa meitä lenkitettyä riittävästi. Tänään vein meitä hieman rauhallisemminkin, jotta varmasti jaksaisi... Täytyy ottaa huomenna uutta yritystä. Vielä kun latupohjat sulaisivat, niin pääsisi Hyllykallion kuntopoluille, niin olisi ympäristö mukavampaa ja pölyä olisi vähemmän. Tai voisi mennä joku päivä vaikka Kyrkkärille saakka.

Auringonpaiste inspiroi pesemään ikkunoita. Pesin olohuoneen ja pienen makkarin ikkunoiden sisäpinnat ja uskomaton ero tuli, vaikka monta ikkunapintaa on vielä likaisena. Toki meillä ikkunoita on nuoltu, mähmäkäsin taputeltu ja "pesty" märällä pölyrätillä. Hätäapua tämäkin oli. Jos innostuisi myöhemmin viikolla avaamaan osa ikkunoista. Ulkopinnat saavat olla vielä ja odottaan oikeasti lämpöisempää säätä.

Suunnittelin kevättäni Sorjassa aamupäivällä. 5-vuotiskonserttiin en pysty osallistumaan, sillä se on liian raskas kokonaisuus (sääli). Mutta keväälle oli ilmestynyt kaikenlaisia pienempiä keikkoja, joihin ajattelin tähdätä mukaan. Tiistaiharjotukset tietenkin aion pitää ohjelmassa, jos vain sytokuurit eivät tee oloa aivan kamalaksi. 5-v konsertti on muuten 19.4. klo 15. Tämä on varmasti sellainen kokonaisuus, jonne kannattaa tulla kuulemaan kauempaakin. Itsekin olen ehdottomasti yleisössä ja mun seuraan kyllä mahtuu. Aika jännä toisaalta saada uusi näkökulma yleisöstä. Tämä konsertti ei luultavasti ole yhtä tunteitaherättävä itselleni kuin joulukonsertti oli, joten pääsen varmasti ilman suuria tunnekuohuja.

Pitkästä aikaa laitan yhden pirtsakan vihersmoothien ohjeen kahdelle:
1 sitruuna (mehu)
1 appelsiini (mehu)
1 kiivi
1 päärynä
2 avokadoa
2 kourallista pinaattia

Olen siis edelleen tehnyt vihersmoothieita ja tuoreaamupuuroja, vaikka niistä puhuminen onkin nyt jäänyt muiden asioiden jalkoihin. Anticancer kirja on ollut myös aika vähällä lukemisella koko viikonlopun ja  tänäänkin. Kirjassa käydään läpi syövän biologiaa, mikä on aika paljon raskaslukuisempaa kuin edelliset luvut. Mutta ihan mielenkiintoisia asioita sieltäkin löytyy. Kuten, että stressi ja epätoivon tunteet ovat yksiä suurimpia syövän kiihdyttäjiä (tiesinkin tämän jo). Ja syöpäpotilaan verestä voi mitata kahden aineen pitoisuuksien perusteella elinaikaennustetta paremmin kuin potilaan kunnosta taudin löytymishetkellä. Onneksi tällaisia testejä ei tehdä ainakaan rutiininomaisesti. En tiedä tehdäänkö Suomessa lainkaan. Näihinkin pitoisuuksiin voi vaikuttaa omilla elintavoillaan, joten aina päädytään ruokavalioon, mielen ja kehon yhteyteen ja riittävään liikuntaan. Mutta sehän sopii, koska silloin jotain on tehtävissä perinteisen länsimaisen lääketieteen lisäksi.

1 kommentti:

  1. Ihanaa, kun olet taas Sorja-remmissä mukana, ihan fyysisesti eikä vain ajatustasolla. Harkoissa nähdään!
    Annika

    VastaaPoista