perjantai 13. maaliskuuta 2015

Labratulokset ok

Tänään otettiin valkosolu-, tulehdus-, maksa- ja munuaisarvot ja kaikki olivat sallituissa rajoissa. Näin ollen sytostaattiannosta voitiin nostaa ja ensi viikolla alkaa seuraava kuuri. Suunnitelman mukaan päästään etenemään.

Eilen illalla sain pienen nykinykikohtauksen. Ehkäpä kärrykävely oli kuitenkin hieman rankka, kun siinä joutuu työntämään rattaita niin staattisessa asennossa ja kyllähän kärryillä vähän painoakin tulee Iidan kanssa. Lisäksi hartiat ei saa mitään liikettä niin vetokin ottaa herkemmin.

Eilen illalla hain äiteen kyyditsemänä Iidalle uudet ison tytön rattaat edelliseltä käyttäjältä. Vanhat alkoivat olla jo pienet. Kuomu osui päähän ja luulen, että kärryjen painorajoituskin alkoi jo paukkua. Yllättävän vaikea oli löytää käytettynä suhteellisen tukevia perusrattaita ilman kuomua. Tietenkin aina kannattaa etsiä tarpeellisia tavaroita kun hankinta on pakko tehdä mahdollisimman nopeasti. Vielä kun päästään niitä kokeilemaan kärryjä ja Iida oikeasti huomaisi, että kärryt ovat nyt uudet (ne ovat tällä hetkellä läjässä tuulikaapissa ja aamulla Iida ei ehtinyt kiinnittää niihin mitään huomiota). Toivottavasti ovat käyttäjänkin mieleen.

Aamuun tuli hieman jännistystä, kun Mikon maha oli niin kipeä, ettei pystyssä meinannut pysyä. Hälytin äiteen hakemaan Iidan muskariin ja samalla hän heitti minut sairaalanmäelle. Olin kyllä varautunut menemään bussilla, mutta eipä tarvinnut lähteä aivan niin aikaisin. Appiukon hälytin sitten hakemaan, koska piti päästä apteekkiin tilaamaan sytostaatti. Pian minun ja Iidan lähdön jälkeen Mikko oli joutunut hälyttämään isänsä hakemaan itsensä ja viemään ensiapuun vatsakivun vuoksi, joten kuski ja Mikko olivat samalla mäellä, kun olin valmis. Onneksi kipu hellitti vatsansuojalääkkeellä ja vahvalla närästyslääkkeellä, joten mistään vakavammasta ei ollut kyse. Ehkäpä jokin flunssavirus on siellä myös taustalla kun lämpöä oli edelleen. Ainakin Mikon osalta on nyt soodan ottaminen päivittäin loppu, sillä se on voinut ärsyttää mahalaukkua ja ruokatorvea myös.

Koko päivän suunnitelmat toki menivät ensiapukeikan vuoksi uusiksi, mutta sillehän nyt ei mitään voinut. Tärkeintä tietenkin on ettei kyse ollut mistään vakavasta ja todennäköisesti myöskään kyse ei ole mistään mahatautiviruksesta, jolloin en luultavasti saa sellaista kiusakseni ensi viikolle... Apteekin ja nopean kaupassa käynnin jälkeen olimme kotona vasta kahden maissa. Mikko on päässyt tänään helpolla mössöjen suhteen ja syönyt sitä, mikä on tuntunut hyvältä. Itselleni tein vihermoothien ja söin leipääkin lounaaksi, vaikka aamulla meni keitettyä puuroa. Edelleen poden huonoa omaa tuntoa näinä päivinä kun raakaosuus jää puoleen tai alle syödystä ruuasta. Tyhmää tämäkin poteminen, kun olen tavallaan antanut itselleni luvan syödä nyt myös kokojyväviljoja ja lisätä kypsennetyn ruuan määrää.

Lounaan seuraksi katsoimme elokuvan, joka tuntui tekevä turhan ison kolon päivään. Huomaatteko kuinka turhista asioista otan stressiä. Täytyisi opetella vain olemaan ja tuijottaa elokuvaa, jos siltä tuntuu. Elokuvan jälkeen kävin 4,4 km sauvakävelyllä. Melkein tunnin olin pihalla ja ikävä kyllä ilma oli jo alkanut viilentyä, vaikka aurinko paistoikin edelleen komeasti. Tänään on kyllä hyvin mahdollista, että nykinyki vielä iskee illan kuluessa. Kävin suihkussakin pitkästä aikaa ja suihku tuntuu tekevän kohtausherkäksi.

Iida on ollut muskarissa ja Kauhavalla hoitamassa muumia ja vanhalla ukilla. Kaikki on mennyt ilmeisesti aivan mukavasti ja pian saa odotella neitiä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti